Az őszi forduló zárása a gyerek-szülő mérkőzés

Márciusban volt az első mérkőzés, melyen a szülők saját gyermekeik ellen játszottak családi hangulatú kézilabda mérkőzésen. Ennek visszavágója zárta az évet az UKSC U13-as és 14-es korosztályos fiúknál.

A meccsnek a Dékáni Sportcsarnok adott helyet 2018. december 17-én. A játékvezetést is egy apa-fiú páros biztosította Kiss Zoltán és Kiss Attila személyében. A lendületes, vidám mérkőzés 31:31 -es eredménnyel zárult. A felnőttek játékteljesítményét erősítette a két csapat edzőjének pályára lépése is (Modok Benő és Nagy Gábor), akik látványos játékkal mutatták meg a gyerekeknek, hogy a “szakmát” művelni is tudják, nem csak beszélnek róla.

A gyerekek erősebbek, technikásabbak és ügyesebbek lettek tavasz óta, már a kapuscserét sem igényelték, mindenki saját csapatánál védett. A szülők és gyerekek egyaránt élvezettel küzdöttek egymás ellen, minden gyermek meg akarta mutatni a gyakorlatban, hogy mennyit fejlődtek és mit sajátítottak el. A szülők igyekeztek példát mutatni kitartásból és a csapatjáték kapcsán.

A szurkolói tábort a hozzátartozók, valamint a korosztályos kézilabdás lányok alkották.

A meccs segített a gyermekek és a szülők személyiségformálásában, valamint az előbbieknek a sportválasztásban, a felnőtteknél pedig annak elfogadásában.

Újra azzal zárult a rendezvény, hogy a jó hangulaton túl sokat segített a kapcsolatok elmélyítésében a mérkőzés, és lesz még ennek folytatása…

Fotók: Barna Bence

Ne feledd, ha szállásra van szükséged, a tó partján vannak kiadó nyaralók, vendégházak:

LiliDorshkaRózsa és a többiek.

Vélemény, hozzászólás?