Lehet egy élménnyel több?

Olvashatjuk a kérdést a Vadkerti-tó információs tábláján. A választ a képviselő testület adta meg azzal, hogy döntésre jutottak, miszerint a 2019-re átalakul a város, illetve a tó rendezvénynaptára.

Az eddigi autós, motoros és egyéb fesztiválos hangulatot hozó rendezvénynek új helyszínt vagy a strand szezonon kívüli időpontot kell keresniük, ugyanis egyedül a Sörfesztivál maradhat a strand területén. A városi rendezvények (melyek jelentős részének szintén a tó partja adott teret) a városban, elsősorban a piactéren, illetve a sportcsarnok előtti parkolóban lesznek megtartva a tervek szerint.

A polgármester nyilatkozata szerint ezzel azt szeretnék elérni, hogy a rendezvényeken több soltvadkerti lakos vegyen részt, illetve ezzel párhuzamosan a strandolni vágyók nyugalmát akarják megóvni, és kerülni a fesztiválok miatti magas strandbelépő árakat.

A város vezetése számára prioritást élvez a tó kapcsán a családbarát szolgáltatások -, a minőségi víz biztosítása a strandon megjelenő tömeg növelésével ellentétben.

A fentiek értelmében az önkormányzat nem járul hozzá a tó partján rendezvény megtartásához 2019. június 15. és augusztus 31. között. Egyedül a korábban említett Sörfesztiválnak biztosítják ott a helyszínt a tervek szerint 2019. július 26-27-én.

Ne feledd, ha szállásra van szükséged, a tó partján vannak kiadó nyaralók, vendégházak:

LiliDorshkaRózsa és a többiek.

Vélemény, hozzászólás?