Fürdőhely a kutyáknak is

A Vadkerti-tó strandjára kutyát bevinni tilos. Azonban a kutyáknak is van lehetőségük a hűsölésre, pancsolásra. Bathó Zoltán szervezésében a Soltvadkerti Kutyás Baráti Kör és Iskola tagjai, önerőből hoztak létre a tó északi részén egy “kutya strand”-ot.  Teljesen el van különítve a fizetős strandtól és a horgász paradicsomtól is.

Délről kerülve a vizet, a tanösvényen közelíthetjük meg a kutya fürdetőt, Északi irányból gépjárművel is elérhető, ebben az esetben a csatornán egy híd vezet át, utána kell a víz felé kanyarodni, és már onnan látható is lesz a fürdető.

A kutya fürdető ingyenes, bárki mehet oda és viheti kis- és nagy kedvencét, csak hagyja maga után rendben a terepet és ne rongáljon. Található ott szemetes, illetve kutyaürülék gyűjtő zacskó, a kutya tulajdonosok használják, hogy ez a part szakasz is kulturált és tiszta maradjon. Tüzelő kutyusok ne látogassák a fürdetőt és környékét (a kutyák érdekében).

Tévhit, hogy a kutya a vízbe végezné a dolgát, nem piszkít bele, ha a szükség úgy hozza, a parton fog üríteni, ezért is vannak kint a zacskók.

A képekért köszönet a kutyás baráti körnek és Szabadi Tamásnak.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, írj a Soltvadkerti Kutyás Baráti Kör és Iskola facebook oldalára, vagy keresd Bathó Zoltánt.

Azonban ha a környéken szállásra van szükséged, itt van a LiliDorshkaRózsa és a többiek.

Vélemény, hozzászólás?